Het opbergen van schilderspullen na een dag hard werken is belangrijk om te voorkomen dat spullen verloren gaan, beschadigd raken of voor ongelukken zorgen. Denk bijvoorbeeld aan een verfkwast die op de grond blijft liggen. Als iemand de kwast niet verwacht of niet ziet liggen, kan hij of zij uitglijden! In dit artikel geven we je drie handige tips om je schilderspullen na gebruik hiervan goed op te bergen.

 

Tip 1: maak gebruik van metalen kasten op je werkplek

Een van de mogelijkheden die je hebt om je schilderspullen op te bergen, is het gebruik van metalen kasten. De metalen kasten hebben een industriële look en passen daardoor goed bij de werkplek van een schilder! In de kasten heb je daarbij voldoende ruimte om je materialen veilig op te bergen. Je kunt deze kasten eenvoudig online bestellen, waarbij je de keuze hebt uit tal van verschillende soorten metalen kasten. Bekijk de opties eens, om te zien welke kast bij je eigen werkplek past.

 

Tip 2: gebruik glazen potjes in je kasten

Om het opbergen van je schilderspullen makkelijker te maken, kan het slim zijn om glazen potjes te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een lege pot appelmoes, waarin je de kwasten omgekeerd kunt zetten. Zo komen de haren van de kwasten niet op de planken in de kast te liggen, waarmee voorkomen wordt dat deze aan de kast blijven kleven.

 

Tip 3: schaf een heupband aan voor op de werkplaats

Tot slot kan het slim zijn om een heupband aan te schaffen. Niet alleen voor schilders komt zo’n heupband van pas, ook veel andere vakmensen gebruiken ze. Met een heupband heb je de verschillende schilderspullen altijd bij de hand tijdens het uitvoeren van schilderklussen. Ideaal voor een rolletje tape, een plamuurmes, enzovoorts.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.
You need to agree with the terms to proceed