Het kopen van een nieuwe woning kan behoorlijk spannend zijn! In het bijzonder wanneer je voor het eerst een woning koopt. Reden genoeg om je vooraf goed op de overname van een woning voor te bereiden. In dit artikel zetten we vijf handige tips op een rijtje, voor wanneer je net een nieuwe woning gekocht hebt!

 

Tip 1: schakel een verhuisbedrijf in

Om de verhuizing van je inboedel soepel te laten verlopen, kan het slim zijn om een verhuisbedrijf in te schakelen. Klik hier om meer te lezen over de diensten van verhuisbedrijven.

 

Tip 2: pak zelf een deel van je inboedel in

Bespaar op de kosten voor het inschakelen van verhuizers, door zelf alvast een deel van je inboedel in te pakken. Ook het uitpakken van de inboedel kun je vaak zelf doen, om zo geld over te houden voor het inschakelen van andere vakmensen.

 

Tip 3: schilder de kozijnen opnieuw

Om houtrot in de kozijnen van ramen en deuren tegen te gaan, is het verstandig om deze opnieuw te schilderen. De verflaag dient als beschermlaag tegen het vocht van bijvoorbeeld een hevige regenbui. Zeker afgebladderd verf moet snel vervangen worden!

 

Tip 4: verf de muren voor een verhuizing

Wanneer je muren van een nieuwe kleur wilt voorzien, kan het verstandig zijn om dit voor de verhuizing van je inboedel te doen. Zo voorkom je dat de meubels in de ruimte die geschilderd moet worden, beschadigd raken.

 

Tip 5: huur een verhuislift

Voer je de verhuizing zelf uit? Kies in dat geval voor het huren van een verhuislift. Met een verhuislift voorkom je dat je zware meubels door het trapgat omhoog moet tillen. Niet alleen is dit bijzonder zwaar, ook neemt de kans op schade toe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.
You need to agree with the terms to proceed