Bij een renovatie van woningen komt vaak veel meer kijken, dan men op voorhand verwacht. Denk bijvoorbeeld aan de bekabeling die opnieuw gelegd moet worden. Vaak kiest men ervoor om de bekabeling voorafgaand aan de renovatie van een ruimte te verwijderen. Zo is de kans op bijvoorbeeld een kortsluiting klein. Daarbij is het erg verstandig om elektriciteitskabels eens in de zoveel jaar te vervangen. Het omhulsel van deze kabels kan bijvoorbeeld ernstig versleten zijn geraakt. Andersom kan het ook voorkomen dat de bekabeling tijdens de renovatie verder wordt uitgebreid. Dit kan het gevolg zijn van extra stopcontacten die in ruimtes geplaatst worden, extra aansluitpunten voor de verlichting, enzovoorts.

In dit artikel vertellen we je meer over de mogelijkheden om de bekabeling netjes weg te werken en bijvoorbeeld over te schilderen. Voor het aansluiten van de bekabeling doe je er verstandig aan, om de hulp van een elektricien in te schakelen. Zo weet je zeker dat de kabels op de juiste wijze worden aangesloten.

Maak gebruik van kabelgootjes in je woning

Om de kabels netjes weg te kunnen werken, is het raadzaam om kabelgootjes in ruimtes te gebruiken. Deze gootjes kunnen vaak met een simpele plakstrip op de vloer, muur of meubelstukken bevestigd worden. Laat de elektriciteitskabel door het gootje lopen en dicht deze af met een tweede deel. Het kabelgootje kun je in de kleur van de verf of het behang op de muur aanschaffen. Zo hoef je deze niet opnieuw te verven!

Mocht het kabelgootje een andere kleur hebben, dan kan het verstandig zijn om deze over te schilderen. Doe dit bij voorkeur voor het verven of behangen van de muur. Zo voorkom je dat er per ongeluk ook verf op de muur komt.

Losse kabels in ruimtes overschilderen

Naast het gebruik van kabelgootjes kun je de kabels ook met kleine pinnetjes aan een muur of meubelstuk bevestigen. De haakjes kunnen met een spijkertje bevestigd worden. Zorg er hierbij voor dat de kabel mooi strak langs een muur of vloer getrokken wordt. Dit voorkomt dat je ruimte een rommelige uitstraling krijgt. Ook nu kun je de kabel zelf overschilderen, om deze qua kleur aan te laten sluiten bij de muur of vloer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.
You need to agree with the terms to proceed