De aanschaf van van een dakkapel levert veel voordelen op. Zo heb je een extra ruimte tot je beschikking, stijgt de waarde van je woning en ziet je woning er van buiten een stuk mooier uit. Maargoed, hoeveel onderhoud vereist een dakkapel? Zoek je voor informatie over dakkapellen op het internet, dan is hier vaak weinig over te vinden. Het onderhouden van een dakkapel kost geld, tijd en energie waar de meeste mensen niet aan denken wanneer ze een dakkapel aanschaffen. In dit artikel lees je wat er allemaal komt kijken bij een goede dakkapel onderhoud.

De voordelen in het kort

Er zitten ontzettend veel voordelen aan een dakkapel, daar is geen twijfel over mogelijk. Wordt een dakkapel op de juiste manier aangelegd dan ga je hier jaren plezier aan beleven. Met een dakkapel heb je een extra ruimte tot je beschikking die je kunt gebruiken als slaapkamer, badkamer of studeerkamer. Zeker bij gezinsuitbreiding kan de keuze voor een dakkapel geen slechte keuze zijn. Er valt meer licht binnen in de zolderkamer en daarbij neemt de ruimte toe. Mocht je van plan zijn om je woning te verkopen dan levert een woning met een dakkapel meer geld op. Maargoed, zoals eerder aangegeven komt er bij een dakkapel ook onderhoud kijken, waardoor er meer werk aan de winkel is. Hieronder vind je een overzicht van onderhoudswerkzaamheden waar je niet omheen kunt.

Meer schoonmaakwerk

Het is van belang dat je een kozijn goed schoonmaakt. Wanneer je dit niet regelmatig doet kan viezigheid vast komen zitten waardoor verwijdering ervan een lastige opgave wordt. We raden je af om op een ladder te gaan staan of op het dak te lopen. Het beste is om het kozijn en het raam van binnenuit schoon te maken. Er bestaat een kans dat je niet overal bijkomt. In dit geval zou je bijvoorbeeld een spons met een stengel kunnen aanschaffen. Op deze manier kom je overal makkelijker bij zonder jezelf in gevaar te brengen. 

Meer schilderwerk

Dakkapellen zijn vaak gemaakt van hout of van kunststof. Bij een houten kozijn is het belangrijk dat deze eens in de twee jaar geschilderd wordt. Waarom? Nou, ten eerste zorgt het voor een verzorgde uitstraling en daarbij zorgt de verflaag voor bescherming. Je kunt je voorstellen dat een kozijn door het hele jaar heen flink van te verduren heeft: van heftige regenbuien tot temperaturen onder het vriespunt. Het is mogelijk om het kozijn zelf te schilderen, maar houd dan wel rekening met je eigen veiligheid. In dit geval is het noodzakelijk om van een hoogwerker gebruik te maken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.
You need to agree with the terms to proceed