Bij het onderhouden van een woning hoort ook het schilderen van de binnen en buitenkant. Je kunt zelf aan de slag gaan met een kwast en roller maar het is ook mogelijk om hiervoor een schilder in te huren. Een professioneel schildersbedrijf kun je voor verschillende klussen inhuren. Het verven en onderhouden van de ramen, kozijn en houtwerk aan de buitenkant bijvoorbeeld. Maar ook schilderwerk binnen van muren en houtwerk kunnen door een schilder gedaan worden.

Kozijnen en houtwerk binnen schilderen

In huis heb je vaak te maken met houten kozijnen voor ramen en deuren. Deze moeten voor goed onderhoud worden voorzien van een beschermende laag door middel van verf. Een schildersbedrijf schuurt en plamuurt het houtwerk daar waar nodig en zorgt voor de juiste grondverf. Vervolgens worden er verschillende lagen verf aangebracht om de klus compleet te maken en het houtwerk er mooi uit te laten zien.

Muren schilderen

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om behang op de muren te plakken maar als de muren geschikt zijn om geverfd te worden dan kun je hiervoor prima een schildersbedrijf inhuren. De muur wordt dan geverfd of gesausd met latex of muurverf. Dit brengt de schilder in verschillende lagen aan met een brede roller en kwast. Ook plafonds kunnen op deze manier in huis geschilderd worden.

Spuiten van muren

In plaats van het verven van muren met behulp van kwasten en een roller is het ook mogelijk om de muren met verf of latex te laten bespuiten door een schildersbedrijf. Met een professioneel apparaat wordt de verf of latex dan gelijkmatig op de muur gespoten waarbij de muur ook in één keer gedekt is. Een ander voordeel van het spuiten van muren is dat er geen strepen of banen te zien zullen zijn. Dit is soms wel het geval wanneer de muur met een roller of een kwast geschilderd wordt.

Buiten schilderen

Niet alleen in huis maar ook de buitenkant van de woning moet goed onderhouden worden. Hiervoor kan het nodig zijn dat kozijnen en ander houtwerk geschilderd moeten worden. De kozijnen en het houtwerk worden geschuurd voordat de schilder aan de slag kan. Als het nodig is dan worden gaten opgevuld en rotte plekken gerepareerd. Daarna kan het schildersbedrijf de woning aan de buitenkant van een laagje verf voorzien. Het huis krijgt dan niet alleen een frisse uitstraling, maar kan er ook weer jaren tegenaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.
You need to agree with the terms to proceed