Ondanks dat het mooie weer lang op zich laat wachten, zit de zomer er toch echt aan te komen. De zomermaanden zijn vaak perfect om aan de slag te gaan met het onderhoud van de woning. Maargoed, wat moet er precies gebeuren? En wat heeft prioriteit? In dit artikel geven we een overzicht met dingen die je kunt doen om de onderhoud van je tuin te verbeteren. Lees snel verder, zodat je woning er na de zomer weer picobello uit ziet!

Een likje verf kan geen kwaad

Het verven van de woning is misschien niet iets waar je naar uitkijkt, maar op een warme zomeravond schilderen is lang niet zo erg als je denkt. Doordat het in de zomermaanden vaker droog is, is dit de beste tijd om met het schilderwerk aan de slag te gaan. Het zijn met name deuren en houten kozijnen die extra aandacht nodig hebben. Met schilderwerk ziet je huis er niet alleen mooier uit, het zorgt er ook nog eens voor dat de deuren en kozijnen beter beschermd zijn tegen verschillende weersomstandigheden zoals vrieskou, regen en veel zonneschijn. Natuurlijk kun je ook een schilder inhuren, maar dan ben je uiteraard wel meer geld kwijt. In de zomermaanden, wanneer de uitgaven in het algemeen een stukje hoger liggen, is het wellicht een beter idee om te besparen op schilderwerk door het lekker zelf te doen.  

Nieuwe buitenverlichting aanschaffen

Buitenverlichting geeft sfeer en nodigt uit om in de tuin te gaan zitten. Bij buitenverlichting wordt onderscheid gemaakt tussen sfeervolle en functionele verlichten. Het verschil tussen deze twee is dat functionele verlichting ervoor zorgt dat je de achter- of voordeur in de avonduren kunt vinden en bij sfeervolle verlichting denk je eerder aan zacht licht dat vooral sfeer brengt. Ga je op vakantie dan is het slim om buitenverlichting met een sensor te kopen. Dit verbetert de veiligheid van je woning, aangezien het inbrekers afschrikt. 

Het gazon verwennen

Wie houdt er nou niet van een mooie grasmat? Tijdens de warme maanden heeft het gazon extra aandacht nodig. Zo is het belangrijk dat je het dagelijks sproeit, het harde gras verwijdert en daarbij het gras maait. Na het maaien van het gras kan een beetje kunstmest wonderen doen. Tijdens het maaien verwijder je namelijk de voedingsmiddelen, waardoor er een beetje kunstmest nodig is om dit te compenseren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.
You need to agree with the terms to proceed