Een schutting plaatsen kan een goed idee zijn wanneer je graag meer privacy wilt. Daarbij kan het ook een fraaie toevoeging zijn aan je tuin. Voordat je begint met het plaatsen van een schutting zal je een keuze moeten maken uit de verschillende soorten schuttingen. Zo kun je kiezen uit een houten of een bakstenen schutting. In dit artikel geven we een handleiding hoe je een schutting plaatst en geven we tips voor een mooiere tuin.

Schutting plaatsen, stap voor stap

Het plaatsen van een schutting is gelukkig niet moeilijk. Allereerst is het belangrijk dat je het stuk grond en het hout opmeet. Zo weet je precies hoeveel hout je nodig hebt om de schutting te kunnen plaatsen. Vervolgens sla je en pal in de grond. Let op: deze moet minimaal 60 centimeter in de grond staan en daarbij is het aan te raden om een waterpas te gebruiken. Het handigst is wanneer je deze paal tegen de muur kunt bevestigen. Wanneer je twee palen hebt geplaatst span je een touw van de ene paal naar de andere paal. Vervolgens plaats je stap voor stap de schuttingsteunen en vervolgens plaats je het hout er tussen. Maak gebruik van bakstenen waar de schutting tegen aan kan rusten. Zorg ervoor dat de steunpalen op dezelfde hoogte staan. 

De schutting van een likje verf voorzien

De kleur van hout is natuurlijk erg mooi en natuurlijk. De meeste mensen hebben om deze reden bewust voor hout gekozen. Het is wel belangrijk dat je het hout invet. Op deze manier blijft de conditie van het hout goed en zorg je ervoor dat het hout geen problemen krijgt wanneer het veel regent. Wil je de schutting toch van een kleurtje voorzien, dan kan dat. Net zoals je een schutting eenvoudig zelf kunt plaatsen, kun je deze ook zelf van een kleurtje voorzien. Ben je van plan om de schutting een donkere kleur te geven, houd er dan rekening mee dat het lastig wordt om deze in de toekomst van een lichte kleur te voorzien.  

Klimop planten plaatsen

Wil je de schutting nog meer een natuurlijke kleur geven dan zou je eventueel voor klimop planten kunnen kiezen. Als de klimop planten eenmaal in bloei zijn (wat een tijdje kan duren) dan ziet het er ontzettend mooi uit. Klimop planten groeien op vochtige, voedselrijke grond langs de muren en tegen de bomen aan. De planten hechten zich als het ware tegen de muur, schutting of boom aan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.
You need to agree with the terms to proceed