Een tuinhuis biedt veel voordelen. Zo kun je ongeacht het weer altijd lekker buiten zitten. Daarbij heb je een ruimte tot je beschikking waar je heerlijk tot jezelf kunt komen na een lange werkdag. Maar een tuinhuis heeft onderhoud nodig en daarom doe je er goed aan deze eens in de zoveel tijd te schilderen. Hiermee ziet je tuinhuis er altijd stralend uit en daarnaast wordt het hout beschermd tegen extreme weersomstandigheden. Gelukkig is het mogelijk om deze schilderklus zelf op te pakken waarmee je dus mooi wat geld kunt besparen. In dit artikel geven we tips hoe je een tuinhuisje zelf kunt schilderen.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Om de kwaliteit van het schilderwerk hoog te houden en het schilderwerk zelf eenvoudiger te maken is het belangrijk dat je je goed voorbereid. Zo zal je moeten uitrekenen hoeveel verf je nodig hebt en daarbij heb je een goede en schone kwarts nodig. Om te beginnen is het noodzakelijk om de tuinhuis te schuren. Hier gaat veel tijd in zitten, maar het levert absoluut een beter resultaat op. Zeker wanneer het oude verf los begint te raken. Daarbij is het goed om te weten dat gave verflagen niet verwijderd hoeven te worden. Het doel van schuren is dat het oppervlakte gelijk is voordat je begint met schilderen. Heeft het tuinhuisje een donkere kleur en wil je deze weer een lichte kleur geven dan is het noodzakelijk om al het verf te verwijderen, zodat je de donkere kleuren niet terug ziet. 

Het schilderwerk

Wanneer je het tuinhuisje goed geschuurd hebt, wordt het tijd deze van een nieuwe verflaag te voorzien. In de meeste gevallen zal je twee keer moeten verven en in sommige gevallen zelfs drie keer. Het is belangrijk dat je het verf goed laat drogen voordat je begint met de tweede en derde schildersessie. In sommige gevallen is het noodzakelijk om grondlaag aan te brengen. Hiermee verleng je de levensduur van het schilderwerk. Het is beter om voor verf van goede kwaliteit te kiezen en hier wat geld in te steken. Kies je voor goedkopere verf dan kan het zijn dat je naar een jaar het huisje weer moet schilderen.  

Schilderwerk uitbesteden

Heb je zelf weinig tijd en ben je er niet zeker van je eigen verf capaciteiten, dan is het geen slecht idee om het schilderwerk uit te besteden. In dit geval ben je wat meer geld kwijt, maar het grote voordeel hiervan is dat je zeker weet dat het direct goed gebeurd en daarbij krijg je garantie mocht het verf eerder loslaten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.
You need to agree with the terms to proceed