Je spendeert waarschijnlijk veel tijd in je keuken. In veel gezinnen is het avondeten het moment van de dag om eventjes samen te zijn en de dag te bespreken. Ook vinden veel mensen koken heel erg leuk. Als je veel in de keuken staat, zie je daarom regelmatig hetzelfde werkblad, keukenkastjes en tegeltjes. Zelfs als je keuken nog in goede staat verkeert, kan je daarom simpelweg uitgekeken zijn op je keuken. Hoe steek je je keuken nou snel in een nieuw jasje?

Een nieuwe lik verf

Uitgebreid koken en eten komt er vaker van dan uitgebreid schoonmaken. Ook gebruik je hier van alles dat flinke vlekken kan veroorzaken: olie, tomatensaus en citroen kunnen allemaal hun sporen nalaten. Vooral de muur achter je fornuis heeft het zwaar te verduren. Borrelende pannen spuwen regelmatig kleurige klodders op de wand. Naarmate de tijd vordert kunnen dit blijvende vlekken worden. Gelukkig is dit relatief makkelijk op te lossen. Als je je keuken van een nieuwe laag verf voorziet zijn deze vlekken verleden tijd, in ieder geval tot de volgende spaghetti bolognese op het menu staat.

Green and Orange Vegetables on Black Frying Pan

 

Nieuwe decoraties, nieuw gevoel

Als je avond in, avond uit tegen exact dezelfde spullen aan kijkt, kan dit behoorlijk saai worden. Een simpele, leuke oplossing is om deze routine te doorbreken. Investeer in leuke woonaccessoires voor je keuken, zoals mooie schalen en borden. Deze kun je mooi opmaken met fruit en groente. Zo geef je je keuken snel een nieuw uiterlijk, zonder dat je te diep in de buidel hoeft te tasten. Ook kun je makkelijk schakelen en combineren. Zo zijn de mogelijkheden eindeloos.

 

Rectangular White Wooden Kitchen Table

Gooi het roer om

Heeft je keuken grotere structurele problemen, maar wil je hem nog niet laten vervangen? Je kunt je keuken in één dag behoorlijk grondig laten verbouwen. Zo kun je je keuken laten vernieuwen, zonder dat het je gelijk al je spaargeld kost. Van de ene op de andere dag heeft je keuken een totaal ander uiterlijk. Heerlijk voor als je op zoek bent naar iets nieuws in je huis of als het uiterlijk van de keuken je constant dwars zit.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.
You need to agree with the terms to proceed