Op het internet wordt lovend gesproken over gietvloeren. Maar waarom eigenlijk? De meeste websites hebben als doel: de verkoop van gietvloeren stimuleren. Zo wordt er beweerd dat gietvloeren een lange levensduur hebben, er stijlvol uitzien en geen onderhoud nodig hebben. Klinkt te mooi om waar te zijn, is het niet? In dit artikel gaan we kijken of deze beweringen over gietvloeren juist zijn of niet. Lees verder en ontdek of gietvloeren iets voor je is.

Wat wordt er beweert?

Gietvloeren zouden een lange levensduur hebben, tot wel 20 jaar. Daarbij is vuil eenvoudig te verwijderen en heeft de vloer geen onderhoud nodig. Dit maakt deze vloer zeer geschikt voor een gezin met kinderen waarbij de kans groter is dat er eten of drinken op de grond valt. Een ander voordeel van gietvloer: het is geluidloos. Zo hoef je je met een gietvloer geen zorgen te maken over geluidsoverlast. Daarbij wordt beweert dat gietvloeren krasbestendig zijn en dat ze veel warmte vasthouden, wat goed is voor de isolatie. Kortom, een gietvloer lijkt de juiste keuze te zijn. Maar is dit ook echt zo? 

De realiteit

De realiteit is dat veel van deze voordelen inderdaad waarheid is. Gietvloeren zijn bijzonder sterk, hebben hierdoor een lange levensduur en zijn daarbij onderhoudsvriendelijk. Maar daarbij zijn er natuurlijk ook nadelen. Zo is een gietvloer krasbestendig, maar niet krasvast. Dit betekent dat niet alle krassen voorkomen kunnen worden. De wijze waarop de gietvloer is aangelegd speelt hier een belangrijke rol in. Het is daarom belangrijk dat je voor een ervaren gietvloerlegger kiest. Het is namelijk niet eenvoudig om een gietvloer aan te leggen, waardoor het afgeraden wordt om deze zelf aan te leggen. Dit zorgt ervoor dat de kosten voor de aanleg hoog oplopen. De meest gehoorde klacht is dat gietvloeren kunnen verkleuren. Bij het maken van een keuze is het belangrijk om te weten dat elke vloer zijn voor- en nadelen heeft. 

Een gietvloerbedrijf vinden

Wie op gietvloerbedrijf googled, komt erachter dat de keuze reuze is. Dit maakt het lastiger om een keuze te maken. De wijze waarop een gietvloer wordt aangelegd is enorm belangrijk en daarom is de druk hoog om voor het juiste gietvloerbedrijf te kiezen. Het is slim om meerdere offertes aan te vragen en daarbij niet alleen naar de prijs te kijken, maar ook naar de garantie. Vraag ook naar referenties en plan een afspraak in om het resultaat te bekijken.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.
You need to agree with the terms to proceed