Denk je erover om een gietvloer te laten leggen in je woning of bedrijf? Je zult er dan misschien al achter zijn gekomen dat er heel veel verschillende soorten betonvloeren bestaan. Zorg er voor dat je de eigenschappen van de verschillende vloeren goed kent, zo kun je vervolgens de vloer kiezen die het beste bij jouw wensen past en daardoor ook langer mee zal gaan. Een gietvloer specialist uit Rotterdam legde ons het verschil uit tussen woonbeton, polyurethaan en epoxy uit.

Polyurethaan: perfecte huismus

Polyurethaan vloeren, ook wel PU-vloeren genoemd, worden voornamelijk in woningen gelegd. Dit komt omdat het materiaal iets zachter is dan epoxy. Dit maakt het materiaal fijner om op te lopen, wat minder van belang is op werkplaatsen (waar je niet zo snel op je sokken zult lopen). Ook is deze optie vaak iets goedkoper. Omdat de vloer iets zachter is, zal hij ook minder snel scheuren. PU-vloeren zijn in alle kleuren van de regenboog verkrijgbaar, waardoor je het helemaal naar eigen smaak kan laten leggen.

 

architectural design, architecture, ceiling

Woonbeton: robuuste rebel

Woonbeton is een mix van polyurethaan en cement. Het deelt daarom veel van de eigenschappen van de PU-vloer. Dat maakt deze vloer ook uiterst geschikt voor in huis. Het verschil tussen PU-vloeren en woonbeton zit hem vooral in het uiterlijk. Het cement in woonbeton geeft het een robuuster uiterlijk dan de gladde PU-vloer. Ook is een vloer van woonbeton iets dikker, waardoor het gemakkelijker te combineren is met vloerverwarming dan een PU-vloer.

 

apartment, clean, condominium

Epoxy: loyale collega

Bedrijven kiezen juist weer vaker voor epoxy. Deze vloer is aanzienlijk harder dan polyurethaan en kunnen daarom de heftigste omstandigheden overleven. Ook zijn ze perfect voor bedrijven waar met vetten en chemicaliƫn gewerkt wordt, omdat ze deze stoffen niet opnemen. Dit maakt de schoonmaak aanzienlijk makkelijker. Dit is ook waarom sommige gezinnen toch voor een epoxy vloer kiezen, zeker met kleine kinderen is het tenslotte heel fijn als je vloeistoffen makkelijk kan schoonmaken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.
You need to agree with the terms to proceed