De Scandinavische levenswijze wordt steeds populairder. Niet alleen wordt de levensstijl ‘Hygge’ en het ‘Fika’-momentje steeds populairder in Nederland, ook nemen we steeds meer de interieurs van onze Noorderburen over. Ben jij ook al enthousiast geworden over de Scandinavische inrichting, maar weet je niet waar je moet beginnen in je huis? Hier geven we je wat tips om je huis snel in een echt Noordelijk paleis om te toveren.

Het kleurenpallet

In een Scandinavisch interieur zul je niet zo snel een knalrode muur tegenkomen. Je komt in deze huizen vooral lichte kleuren tegen zoals wit, grijs en pastel. Zo zorgen ze ervoor dat het huis ook tijdens de lange winterdagen nog licht oogt. Als je op dit moment een hele felle kleur muur hebt, zal dat erg afsteken tegen een Scandinavisch interieur. Als je je muren een rustige, lichte kleur geeft zal dat al direct een groot effect hebben op het Scandinavië-gehalte van je huis.

Interior Design

Hou het strak

De Noren houden van strakke lijnen. Dit zie je niet alleen terug in meubels, maar ook in moderne trappen, keukens zonder tierelantijntjes en strak vormgegeven kunst. Scandinaviërs zijn vaak erg minimalistisch ingesteld en hebben daarom niet hun hele huis volgestouwd met hebbedingetjes. Ze stellen liever een paar rustige woonaccessoires tentoon. Ook houden ze absoluut niet van rommel. Omdat ze vaak in kleine huizen wonen, is er geen ruimte voor troep. Zorg er dus voor dat je je huis netjes opruimt. Dat is ook heel Hygge!

Round Black Framed Mirror on the Wall

Liefde voor natuurlijke elementen

Het meest Noordelijke materiaal bij uitstek is hout. Je vindt het in dit interieur overal, van meubels tot vloer tot muur. Hout kan in dit interieur altijd. Ook andere natuurlijke materialen, zoals riet, jute en wol doen het hier heel erg goed. Als je op zoek bent naar de perfecte aanvulling van je Scandinavische interieur, ga dan zeker voor natuurlijke materialen. Denk aan plaids, vloerkleden, kussens en andere accessoires van deze materialen.  

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.
You need to agree with the terms to proceed