De een heeft zijn huis zo verkocht terwijl dat de ander het huis naar een jaar nog steeds niet verkocht heeft. Er zijn bepaalde factoren waar je geen invloed op uit kunt oefenen, zoals bijvoorbeeld de locatie van het huis of de constructie van het huis. Toch zijn er ook genoeg factoren waar je zelf wel invloed op uit kunt oefenen en waarmee je de kans op een verkoop kunt verhogen. In dit artikel vertellen we jou meer over het verkopen van je woning en hoe je de kans op een verkoop kunt vergroten.

Zorg dat je huis goed onderhouden is

Niemand heeft trek om in een huis te gaan wonen waar nog veel werk aan zit. Mensen die verhuizen willen het liefst een huis waar zo min mogelijk aan hoeft te gebeuren. Daarom kan het geen kwaad om de kozijnen, ramen, keuken, badkamer en tuin een onderhoudsbeurt te geven. Soms kunnen kleine dingen zoals een likje verf al een groot verschil maken. Een aantal dingen zullen de waarde van je woning verhogen, terwijl bijvoorbeeld een gemaaide grasmat geen invloed heeft op de waarde. Wel verbetert het de indruk die potentiële kopers krijgen wanneer ze je huis bezoeken. Doe er dus alles aan om je huis er zo goed mogelijk uit te laten zien. Zelfs de kamer opruimen kan hierbij helpen. Uiteindelijk zullen de potentiële kopers verkocht moeten worden, niet de makelaars. Kun je meer verkooptips voor je woning gebruiken?

Kies voor neutrale kleuren

Een unieke keuken hebben is leuk, maar verkoopt vaak een stuk minder aangezien niet iedereen dezelfde smaak heeft als jou. Ook bij de kleurkeuze voor bijvoorbeeld de ramen, deuren en de muren in de woonkamer is het beter om voor neutrale kleuren te kiezen. Hiermee verhoog je de kans dat mensen je huis mooi gaan vinden en daarbij zullen mensen eerder voor jouw huis kiezen wanneer ze merken dat ze maar weinig hoeven aan te passen.  

Praat niet teveel

Het is beter om je mond te houden wanneer potentiële kopers langskomen. De meeste mensen willen je huis vooral zien en zitten niet te wachten op een verkoopplaatje. Wanneer je veel vertelt kun je de indruk van de potentiële kopers verpesten. Het is beter om hun vragen te beantwoorden en ze voor de rest gewoon lekker hun gang te laten gaan. Hou het vooral zakelijk is het punt wat we hier willen maken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.
You need to agree with the terms to proceed