Onderhoud aan je huis is belangrijk om de waarde van je woning hoog te houden en om de levensduur te verlengen. Bij onderhoud aan je huis kun je denken aan een keukenrenovatie, traprenovatie of het verven van de kozijnen en deuren. Een huis onderhouden kost geld, waardoor je soms prioriteiten moet stellen. In dit artikel geven we aan wat echt belangrijk is en waar je op moet letten wanneer je jouw huis op de juiste manier wilt onderhouden.

Een likje verf kan wonderen doen

Voor het aanzicht van het huis is het belangrijk dat je kozijnen en ramen eens in de twee jaar opnieuw verft. Ten eerste ziet de buitenkant van je huis er direct beter uit. Dit maakt het makkelijker om je huis te verkopen, mocht je deze intentie hebben. Daarbij beschermt verf ook de conditie van de kozijnen, ramen en deuren bij heftige weersomstandigheden. Schilderwerk is iets wat je prima zelf kunt doen en waarmee je een hoop geld kunt besparen, mits je het zelf doet. Daarbij is het wel belangrijk dat je eigen veiligheid in acht neemt. Zo is het belangrijk dat je een hoogwerker huurt en niet op een ladder gaat staan die niet stevig is.  

Trap laten renoveren

Is je trap aan het verouderen, dan is een traprenovatie een logische vervolgstap. Waarom geen nieuwe trap kopen? Simpelweg omdat dit vaak onnodig is. De meeste trappen verkeren nog steeds in een goede staat en met een traprenovatie verleng je de levensduur met 10 – 15 jaar. Daarbij duurt een traprenovatie vaak maar een dag, waarbij de installatie van een nieuwe trap vaak meerdere dagen in beslag neemt. Dit maakt een traprenovatie een goede investering die je dus makkelijk terugverdient doordat je de aankoop van een nieuwe trap nog even kunt uitstellen. Bij een traprenovatie is er van alles mogelijk: zo kun je de trap opnieuw laten bekleden, deze van een likje verf voorzien, de constructie versterken en/of bepaalde onderdelen vervangen zoals de trapleuning of de traptreden. Meer weten over een traprenovatie

Parketvloeren in de lak zetten

Bij houten vloeren is het belangrijk dat je deze eens in het jaar in de was zet. Dit verbetert de conditie van het hout, zorgt ervoor dat vocht niet in het hout gaat zitten en daarbij dat je de vloer makkelijker schoon kunt maken. Wil je liever helemaal geen onderhoud aan je vloer plegen dan is het beter om voor een gietvloer te kiezen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.
You need to agree with the terms to proceed