Geld en tijd in je huis steken is geen verkeerde investering. Je verhoogt de waarde van je woning, de levensduur en daarbij krijg je er zelf een voldaan gevoel over. Maargoed, de meeste mensen hebben een beperkt budget waardoor je keuzes moet maken wat niet altijd even makkelijk is. Begin je met het renoveren van de kozijnen of ga je investeren in een groendak? De mogelijkheden zijn oneindig en dus besloten wij om een lijstje op te stellen met de investeringen die het hoogste rendement opleveren.

Het isoleren van je woning

Je huis isoleren levert erg veel voordelen op. Er zijn verschillende soorten isolaties mogelijk, zoals gevel, muur, plafond en vloerisolatie. Het doel van isolatie is om de lucht van buiten niet binnen te laten komen. Bij niet goed geïsoleerde woningen moet de verwarming in de winter of de airconditioning in de zomer harder werken om de temperatuur binnen aangenaam te houden. Een isolatie verdien je dus eenvoudig weer terug, simpelweg omdat je minder geld aan de energiemaatschappij betaalt. Bovendien is een goed geïsoleerde woning meer geld waard en wordt het makkelijker om deze te verkopen mocht dat je doel zijn. 

Een groendak

Waarom staat een groendak in deze lijst? Het antwoord is simpel: een groendak is eenvoudig te installeren, vraagt om een kleine investering, levert veel op en kan helpen met het voorkomen van problemen. De plantjes van een groendak houden het water na een regenbui vast, waardoor het water geleidelijk aan afgevoerd wordt. Daarbij zorgt een groendak voor een betere isolatie waardoor warme of koude lucht niet snel zal ontsnappen. Wil je zelf graag een sedumdak aanleggen

Renovatie van de kozijnen

De kozijnen en ramen hebben regelmatig een likje verf nodig, zeker wanneer deze van hout zijn. Eens in de twee jaar is het nodig om deze te verven. Doe je dit niet, dan ziet je woning er al snel oud en vervallen uit. De kozijnen en deuren een nieuw likje verf geven kan wonderen doen waar je geen spijt van gaat krijgen. Daarbij kun dit zelf doen, waardoor het niet ontzettend veel geld gaat kosten.

Wie zijn huis goed onderhoud zal hier alleen maar profijt van hebben. Voor sommigen is het verleidelijk om het gespaarde geld aan een leuke vakantie uit te geven, maar soms kan het verstandig zijn om het geld in het onderhoud van je woning te investeren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.
You need to agree with the terms to proceed