De kleurkeuze in je woning kan het interieur maken of breken. Sommige mensen vinden neutrale kleuren saai, voor andere geeft het een rustig gevoel. Kleur bepaalt de sfeer in een woning en zorgt voor gezelligheid (of juist niet). Daarbij kun je met de juiste kleurencombinatie kamers visueel vergroten. In dit artikel geven we tips voor het kiezen van de juiste kleuren van je woning. Door gericht de kleuren uit te kiezen voorkom je dat kleuren met elkaar vloeken.

Wat je niet wilt

Soms loop je een woonkamer binnen met veel verschillende kleuren. Het oogt druk en het lijkt erop alsof alle kleuren met elkaar vloeken. Prima wanneer je hier van houdt. Maar kies je liever voor een stijlvolle inrichting dan zal je van te voren moeten beginnen met plannen. Eveneens kun je niet alles kopen wat je leuk vindt. Kies je bijvoorbeeld voor de kleuren blauw en wit, dan is het niet echt handig om een groene bank te kopen omdat je deze nou eenmaal zo mooi vindt. De meeste mensen hebben niet het budget om alle meubels in een keer te kopen, wat begrijpelijk is. Ze kopen de meubels stuk voor stuk, waardoor het ontwerp ervan niet altijd matcht. Maak van te voren een duidelijke planning en je voorkomt problemen in de toekomst! 

De wanden en vloeren

Je houd van warme en donkere kleuren zoals bijvoorbeeld zwart, rood of oranje. In dit geval kun je twee dingen doen: deze kleuren laat je terugkeren in elementen, zoals de stoelen, tafels en andere meubelstukken. In dit geval geef je de warme kleuren alleen de details (meubels dus). Ook kun je ervoor kiezen om de wanden of de vloeren een warme kleur te geven. In dit geval is het beter om een van de twee een warme kleur te geven. Het is altijd belangrijk dat er een contrast is. Wanneer je alles een donkere kleur geeft, ziet het er al gauw donker en sober uit. Het fijne aan een houten vloer is dat elke willekeurige kleur hiermee matcht. 

Lichte en vrolijke kleuren

Houd je meer van rustige kleuren dan hebben we het volgende advies voor je. Geef de wanden een rustige kleur en kies voor een wat donkere vloer, bijvoorbeeld voor donker hout. Hiermee creëer je een contrast waardoor de rustiger kleuren er mee uit zullen springen. Daarbij is het altijd leuk om meubelen en decoratie (de elementen) een andere kleur te geven, anders gaat het hele geheel er al gauw te licht uit zien.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.
You need to agree with the terms to proceed