De keuze voor kleuren bepalen voor een groot deel de sfeer in een woning. Het uitkiezen van de juiste kleuren is lang niet altijd even makkelijker. Zo zijn trends tijdelijk, kun je uit ontzettend veel kleuren kiezen en verschillen smaken per persoon. Daarbij voel je de druk om direct de juiste keuze te maken, aangezien het prijzig is om je huis telkens opnieuw te laten verven. Hoe je voor een succesvolle kleurencombinatie kiest kan je hier lezen.

Kies voor contrasterende kleuren

Het is helemaal geen slecht idee om voor contrasterende kleuren te kiezen. Wanneer je bijvoorbeeld alleen voor lichte of warme kleuren kiest, wordt het al gauw teveel van het goede. Door voor contrasterende kleuren zoals wit en donkerblauw te kiezen, worden beide kleuren versterkt. Hiermee creëer je een levendig interieur waar je zeker geen spijt van gaat krijgen. Enkele voorbeelden van veel voorkomenden kleurcombinaties zijn groen en rood, geel en blauw, blauw en rood en paars en oranje. Wanneer je altijd voor lichte kleuren hebt gekozen kan de overstap naar donkere of warme kleuren een grote stap zijn. Het kiezen voor contrasterende kleuren is een mooie tussenstap waar je geen spijt van zult krijgen. 

Kleuren combineren tips

Bij de keuze voor kleuren is het slim om de kleur op verschillende momenten van de dag te bekijken. Bekijk de kleur bij natuurlijk en kunstmatig licht. Kies voor donkergrijze verf wanneer je voor een donkere kleur wilt kiezen. Met de keuze voor zwart absorbeer je de ruimte volledig. Maak daarbij gebruik van de kleurencombinaties die verfmerken zoals Levi’s en Boss al voor je hebben samengesteld. Met de keuze voor deze kleurencombinaties neem je twijfels weg. Ga je meerdere kleurtinten gebruiken, dan is het geen slecht idee om binnen dezelfde kleurtoon te blijven. Zodoende ben je er zeker van dat alle kleuren goed met elkaar matchen.  

Wanden, vloeren en elementen

Bij het (opnieuw) inrichten van het interieur is het belangrijk dat je de kleurtonen kiest voor de wanden, de vloer en elementen zoals meubels en decoratie. Verf je de wanden wit dan kun je met de kleur van de meubels en decoratie balans terug brengen. Bij de keuze voor een vloer kun je veel kanten op: zo kun je kiezen voor een houten parketvloer wat een mooie natuurlijke uitstraling heeft. Hout staat goed bij veel verschillende kleuren. Ga je liever voor een kleurrijke vloer dan kom je al snel bij de aanschaf van een gietvloer uit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.
You need to agree with the terms to proceed