Wil je de buitenkant van je huis goed onderhouden dan ontkom je niet aan verven. Het zijn de kozijnen die vaak toe zijn aan een nieuw likje verf. In dit geval kun je twee dingen doen: zelf op de ladder gaan staan of een schilder inhuren. Op deze pagina lees je meer informatie over het schilderen van je kozijnen, waar je aan moet denken en wat je vooral niet moet doen. Eveneens wegen we de voor- en nadelen op voor degene die de verfklus zelf willen doen.

Waarom je kozijnen schilderen?

De kozijnen beïnvloeden het aanzicht van je huis positief of negatief. Met name houten kozijnen hebben extra aandacht nodig. Wanneer deze niet goed onderhouden zijn, zien voorbijgangers dat direct. Ook drukken kozijnen die niet goed onderhouden zijn de waarde van je huis naar beneden. Je kozijnen van een nieuw likje verf voorzien is dus helemaal geen slecht idee. Goed schilderwerk zorgt er niet alleen voor dat de buitenkant van het huis er stralend uitziet, het zorgt er ook nog eens voor dat de kozijnen goed beschermt zijn tegen storm, regen en vrieskou. Met het Nederlandse weer krijgen je kozijnen flink wat te verduren dus een beetje bescherming kan geen kwaad.

Kozijnen op de tweede verdieping

De grootste uitdaging wanneer je ervoor kiest om het schilderwerk zelf te doen zijn de kozijnen op de tweede verdieping. Wanneer je weinig ervaring hebt met schilderen is het extra oppassen geblazen. Sommigen kiezen ervoor om op een ladder te gaan staan, maar dat is nou niet perse de meest veilige optie. Een ladder staat vaak niet stevig en de kans op het maken van een val is een stuk groter. In dit geval is het beter om een hoogwerker te huren. Bij een hoogwerker sta je stevig en hoef je je geen zorgen te maken om je veiligheid. De meeste schildersbedrijven maken gebruik van hoogwerkers om de veiligheid van hun medewerkers te verzekeren. Hoogwerker huren doe je hier.

Een schildersbedrijf inhuren

De meest veilige optie is om een schildersbedrijf in te huren. Zij hebben alle tools en ervaring in huis om het schilderwerk voor je op te knappen. Bij een schildersbedrijf betaal je vaak een uurtarief van 35 euro per persoon. Het schilderen van kozijnen kost ongeveer 1 dag, dus reken de kosten maar uit. Daarbij weet je ook nog eens zeker dat er goed schilderwerk geleverd wordt waar je weer een tijdje mee vooruit kan. Ook kun je terugvallen op garantie, iets wat niet het geval is wanneer je zelf gaat schilderen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.
You need to agree with the terms to proceed