Kunstgras, er zitten veel voordelen aan. Maar ook zeker nadelen. Het fijne aan kunstgras is dat je weinig onderhoud hoeft te plegen. In dit artikel vertellen we meer over kunstgras, wat de voor- en nadelen zijn en waar je op moet letten bij de aanschaf van kunstgras. Dit artikel is waardevol wanneer je op het punt staat om kunstgras aan te schaffen of nog in de overwegingsfase zit.

Perfect voor een gezin

De frustraties kunnen hoog oplopen wanneer je veel tijd steekt in het onderhouden van het gazon zonder het gewenste resultaat. Heb je jonge kinderen dan wil je ze buiten spelen natuurlijk niet verbieden. Tijdens het spelen op natuurgras ontkom je niet aan schade, wat veel frustratie kan opleveren wanneer een mooie groene mat het streven is. Daarom is kunstgras erg geschikt voor een gezin met kinderen. Kunstgras is onderhoudsarm en blijft er altijd mooi bij liggen. Eveneens droogt kunstgras na een flinke regenbui snel en zullen je kinderen nooit meer met vieze kleding thuiskomen. Benieuwd naar voordelig kunstgras, klik dan op de link. 

Onderhoudsarm

Het grootste voordeel van kunstgras is dat je geen onderhoud hoeft te plegen. De grasmat blijft er altijd mooi bijliggen, terwijl onderhoud bij natuurgras lang niet altijd beloond wordt. Bij natuurgras is het belangrijk dat je het gras op tijd inzaait, maait, sproeit en van kunstmest voorziet. Vandaag de dag hebben we niet veel tijd, aangezien er veel tijd gaat zitten in werk en het onderhouden van een gezin. Door voor kunstgras te kiezen kun je de uren die je normaal gesproken aan onderhoud kwijt bent ergens anders aan besteden. Een bijkomend voordeel: je hebt geen gereedschap zoals een grasmaaier nodig waarmee je eveneens wat geld kunt besparen. 

Wat zijn dan de nadelen?

Maar er zijn ook nadelen. Kunstgras is relatief duur in aanschaf. De kosten voor het aanschaffen van zaadjes liggen een stuk lager dan de aanschaf van kunstgras zelf. Daarbij is kunstgras niet natuurlijk, waardoor vogels en andere dieren uit de buurt van je tuin zullen blijven. Maar voldoende planten in je tuin kunnen dit weer compenseren. Daarbij is de keuze voor het juiste soort kunstgras erg belangrijk. In dit geval is het beter om wat extra geld neer te leggen dan voor een goedkopere optie te kiezen. Vaak zijn de kunstgrasmatten met een langere levensduur iets duurder in aanschaf.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.
You need to agree with the terms to proceed