Een loungeset is nou niet bepaalt iets wat je wekelijks koopt. Hierdoor is enig onderzoek vereist over waar je nu precies op moet letten. Er zijn ontzettend veel loungesets te koop, zeker ook omdat ze de laatste jaren erg populair zijn geworden. Een comfortabele loungeset nodigt eerder uit om eens lekker op de bank te gaan zitten. Bij het kopen van een goede loungeset zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Zodoende wil je natuurlijk de loungeset lekker comfortabel zit, een lange levensduur heeft en geen fortuin kost. Begrijpelijk, maar waar let je nu nog meer op?

Welke type loungeset past bij jouw tuin?

Kijk eerst goed naar de ruimte die je hebt in de tuin. Wil je alleen een rechte loungeset of heb je liever een hoekbank? De mogelijkheden hangen vooral af van de beschikbare ruimte in je tuin of op het terras. Een belangrijke vraag die je jezelf moet stellen is of een loungeset in jouw tuin of op het terras goed tot zijn recht komt. Bij bepaalde tuinen staat een simpele tuinset met stoelen veel beter. Heb je veel ruimte dan zou je voor een XXL loungeset kunnen gaan. Deze banken zijn lekker ruim waardoor je er met meerdere personen kunt zitten. Tot slot is het belangrijk om goed na te denken over hoeveel zitplaatsen je nodig hebt. Heb je een klein gezin dan is 4 – 5 zitplaatsen vaak wel voldoende.  

Wat is een dining-loungeset precies?

Bij een dining-loungeset krijg je er een tafel bij, waardoor je dus ook buiten kunt eten. Het voordeel van deze loungeset is dat de tafel een goede hoogte heeft. Dining-loungesets beginnen populairder te worden en we zien hem steeds meer in Nederlandse achtertuinen staan. Ook in dit geval is het mogelijk om voor een rechte bank of een hoekbank te kiezen. Daarbij raden we je aan om voor kussens te kiezen die je eenvoudig op kunt bergen. Zeker op regenachtige dagen of tijdens de wintermaanden is het fijn wanneer je de kussens op kunt bergen zonder dat deze teveel ruimte in beslag nemen.  

Kussens maken het verschil

Uiteindelijk koop je een loungeset om heerlijk te kunnen relaxen. De keuze voor een hoekbank kan een groot verschil maken en is absoluut een goede keuze. Daarbij is de keuze voor kussens belangrijk wanneer je lekker comfortabel wilt zitten. Zorg er daarom voor dat je een loungeset eerst even uit probeert voordat je besluit om deze aan te schaffen of niet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.
You need to agree with the terms to proceed