Hoe netjes een muur schilderen?

Een muur schilderen is niet erg moeilijk. Het is vooral erg belangrijk dat je overal op tijd aan denkt. De vloeren rondom de muur die je gaat schilderen moet je goed afdekken met bijvoorbeeld oude kranten of doeken. Zo voorkom je dat je vlekken op de vloer maakt. De randen rondom de muur dien je goed af te plakken met een dikke tape. Hier kan je het beste goed de tijd voor nemen om te voorkomen dat er dikke druppels verf lekken. Wanneer alles goed bedekt is kan je de plastic afdekplaatjes van de stopcontacten en lichtschakelaars op de muur verwijderen. Het is verstandig om eerst de stroom uit te zetten voordat je hieraan begint.

Vervolgens dien je de muur goed schoon te maken. Stof kan je verwijderen met de stofzuiger. Daarna kan je de muur ontvetten en losse delen wegkrabben. Als er scheuren in je muur zitten moet je deze eerst goed dicht plamuren voordat je begint met het schilderen van de muur. Hierna kan je de muur gaan schuren. Wanneer je de muur voldoende geschuurd hebt kan je beginnen met het aanbrengen van voorstrijk. Hierna kan je beginnen met het schilderen. Bij een muur schilderen is het belangrijk dat je eerst de hoeken en randen schildert met een kwast. Vervolgens kan je de rest van de muur gaan schilderen.

Een muur schilderen kan je het beste verticaal doen.

Wanneer de eerste laag verf erop zit kan je beginnen aan een tweede laag verf, zo weet je zeker dat alles mooi egaal is. Dit is niet bij elke verfsoort noodzakelijk. Een muur schilderen is dus niet erg moeilijk, het kost echter wel veel tijd. Je zou er daarom ook voor kunnen kiezen om een muur schilderen uit te besteden. Zo weet je ook zeker dat het resultaat er goed uitziet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.
You need to agree with the terms to proceed