Hoe maak je een mooie muurschildering?

Tegenwoordig kiezen veel ouders om voor de kamer van hun kind een muurschildering te maken. Een muurschildering kan natuurlijk erg mooi zijn maar het is wel belangrijk dat je overal aan denkt. Zo moet je voordat je begint voldoende kleuren in huis hebben. Ik raad je aan om minstens tien verschillende kleuren te nemen voordat je begint te schilderen. Hoe ver je de muurschildering wilt plannen is natuurlijk aan jezelf. Het is wel verstandig om een thema te kiezen voordat je begint. Als je van tevoren een ontwerp maakt zal je beter op de hoogte zijn van welke kleuren er nodig zijn en weet je zeker dat je de muur goed gevuld krijgt.

Het is erg verstandig om als basis een nette witte muur te gebruiken. Is je muur nog niet helemaal mooi wit? Het is dan erg verstandig om deze dan eerst wit te schilderen en vervolgens te laten drogen voordat je begint aan een muurschildering. Bij een kinderkamer zijn felle kleuren het mooist, donkere kleuren zullen al snel te veel boven de rest uitkomen. Daarnaast zijn felle kleuren natuurlijk ook het vrolijkst.

Voordat je begint met schilderen is het verstandig om alles goed af te plakken. Gebruik hiervoor een dikke tape en zorg dat er niks langs op kan lekken. Wij raden iedereen die gaat schilderen aan om ook een fles terpentine erbij te houden. Zo kan je een vlek meteen verwijderen voordat deze opdroogt. Behalve het afplakken van de randen kan je het beste ook nog een doek of een aantal oude kranten langs de muur leggen. Zo is de kans op knoeien een stuk minder groot. Houdt ook rekening met je kleding, verf krijg je erg moeilijk uit je kleren. Natuurlijk kan je het laten maken van de muurschildering ook uitbesteden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.
You need to agree with the terms to proceed