Hoe moet je een plafond schilderen?

Een plafond schilderen hoeft niet heel moeilijk te zijn, maar het is wel belangrijk dat je overal aan denkt voordat je ergens aan begint. Zo moet je voordat je begint met het plafond schilderen altijd eerst zorgen dat het plafond goed schoon is. Het plafond in de keuken kan bijvoorbeeld erg vettig zijn. Wanneer een plafond vies is maak deze dan altijd van tevoren goed schoon met een schoonmaakmiddel. Het kan ook gebeuren dat er stof en ander vuiligheid blijft hangen. Als dit het geval is kan je je plafond beter stofzuigen van tevoren. Zo voorkom je dat er stof in je nieuwe verflaag komt te hangen.

Als het plafond eenmaal klaar is om te schilderen moet je alles gaan afplakken. Doe dit met een dikke tape en neem hier je tijd voor. Zo voorkom je dat er toch een spleetje overblijft waar de verf in zal gaan lekken. Het lukt vrijwel niemand om te verven zonder ook maar een druppel te knoeien. Leg daarom ook altijd oude doeken of kranten om de grond zodat ook hier geen verfvlekken komen. Als je gaat verven zorg dan altijd dat er ook een fles terpentine aanwezig is. Wanneer er op een of andere manier toch een vlek ontstaat, probeer deze dan zo snel mogelijk weg te halen.

Wanneer je eenmaal echt begint te schilderen probeer dan te voorkomen dat je teveel verf op je roller doet, anders zal de verf namelijk eerder gaan druppelen. Raffel het schilderwerk nooit af, je zal anders later helemaal opnieuw moeten beginnen. Wanneer het schilderwerk klaar is kan je het beste meteen de afplaktape verwijderen. Dit gaat namelijk makkelijker als de verf nog nat is doordat de tape vastkoekt wanneer de verf opdroogt. Je kan het plafond schilderen natuurlijk ook uitbesteden wanneer je dit liever niet zelf doet.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.
You need to agree with the terms to proceed