De meeste mensen denken dat het wassen van ramen eenvoudig en makkelijk is, maar dat is niet helemaal waar. Er zijn verschillende dingen waar je aan moet denken om het raam weer glanzend schoon te krijgen. Je doet er goed aan om de onderstaande tips op te volgen, zodat je ramen er altijd mooi uit blijven zien en langer meegaan. Ondanks dat het wassen van de ramen als een verplichting voelt waar niemand echt naar uit kijkt, kan het veel voldoening geven. Doe je voordeel met de gouden tips die wij geven voor het realiseren van stralende ramen.

Waarom ramen wassen?

We hoeven de meeste mensen het belang van ramen wassen niet uit te leggen. Het wassen van de ramen is belangrijk om deze goed schoon te houden. Laten we eerlijk zijn: bij thuiskomst maken schone ramen je blij en vieze ramen levert een gevoel van stress op? Daarbij verleng je met het regelmatig wassen van de ramen de levensduur. Wanneer je te lang wacht met het wassen van de ramen is de kans groot dat viezigheid vast komt te zitten, waardoor het lastiger wordt om deze te verwijderen. Denk bijvoorbeeld aan vogelpoep. Hoe langer je wacht met het verwijderen van vogelpoep, hoe moeilijker het wordt om deze te verwijderen. Wees er daarom op tijd bij! 

En dan nu, de gouden tips

Zoals we aangegeven hebben is het wassen van ramen niet zo makkelijk als je zou denken. In de praktijk blijkt het lastig om streeploos te wassen. Met deze tips heb je nooit geen last meer van strepen. Allereerst is het belangrijk dat je de juiste tools in huis hebt. In dit geval kun je denken aan een goede trekker, een emmer, een sopje en een spons. Gebruik maar een klein beetje zeep en zorg ervoor dat de spons niet te nat is. Een te natte spons is namelijk de grote veroorzaker van strepen. Begin met het verwijderen van grove vervuiling zoals vogelpoep. Als je dit eenmaal gedaan hebt ga je er met een spons overheen en zorg je ervoor dat de ramen goed schoon zijn voordat je begint met de trekker. 

Glazenwasser inhuren?

Het kan handig zijn om een glazenwasser in te huren wanneer je bijvoorbeeld op de tweede verdieping woont. Het wassen van de ramen op de tweede verdieping is niet veilig wanneer je alleen een ladder tot je beschikking hebt. Bovendien bespaart een glazenwasser je een hoop tijd doordat je het allemaal niet zelf hoeft te doen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.
You need to agree with the terms to proceed