Niemand zit te wachten op ratten, muizen en ander soort ongedierte. Er zijn voldoende redenen te verzinnen om ze buiten de deur te houden. Zo zijn deze kleine beestjes de veroorzakers van het overbrengen van ziektes, schade in huis en veel meer narigheid. In dit artikel geven we redenen waarom het beter is om ongedierte buiten de deur te houden en daarbij wat je kunt doen om ze te voorkomen. Lees verder en doe voordeel met onze handige tips.

Waarom ongedierte buiten de deur houden?

Natuurlijk kun je zelf ook wel een paar antwoorden op deze vraag bedenken. Zo zijn woelmuizen, mollen en ratten vieze dieren die makkelijk ziektes kunnen verspreiden. Daarbij eten ze ons eten ongevraagd op en bijten ze kabels en andere elektronica kapot, wat je veel geld kan kosten. Maar waar je misschien niet aan gedacht hebt is dat ongedierte ook je schilderwerk kapot kan maken, planten kapot bijten en daarbij vormen ze een gevaar voor de gezondheid door uitwerpselen en poep te verspreiden. Tijd om er dus iets aan te doen. Maar wat zijn de meest effectieve stappen die je kunt ondernemen? Het antwoord hierop lees je hieronder.  

Ratten, muizen en woelmuizen bestrijden

Voordat je begint met bestrijden is het slim om na te gaan van wat van ongedierte je precies last hebt. Ieder soort ongedierte heeft namelijk een andere bestrijding nodig. Het is belangrijk dat je op tijd begint met het bestrijden ervan, voordat ze nog meer schade kunnen aanrichten. In de meeste gevallen zie je ratten alleen in de avond; het zijn namelijk nachtdieren. Ratten en muizen weten zich s’nachts goed verborgen te houden. Wil je ze vangen dan zijn er verschillende mogelijkheden om deze dieren te bestrijden zoals vergif, een muizenval of een rattenval. Ook is het mogelijk om voor een rattenbuis te kiezen, waarbij de rat gevangen komt te zitten. Deze optie is zeer geschikt voor dierenvrienden: je kunt de rat dan weer ergens anders vrij laten.  Ratten bestrijden begint hier. 

Hoe kun je ze voorkomen?

Daarbij kun je ook genoeg dingen doen om muizen en ratten te voorkomen. Zo is het bijvoorbeeld niet slim om afval te laten slingeren en daarbij raden we jou ook af om eten in kratten op de grond te leggen. Het is beter om al het eten goed af te dekken zodat ratten en muizen er niet bij kunnen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.
You need to agree with the terms to proceed