De schilder tips die je moet kennen voordat je begint met schilderen

Bijna iedereen kent de basis wel van hoe je een plafond of muur schildert. Toch is het handig als je een aantal schildertips kent zodat je zeker weet dat alles volgens plan zal verlopen. Dit begint al bij het kopen van de verf. Het is beter om teveel verf te kopen als te weinig. Het is erg naar als je halverwege erachter komt dat je toch te weinig verf hebt. We komen dan namelijk gelijk bij de volgende tip. Stop niet met schilderen voordat een oppervlakte klaar is. Wanneer je de verf tussendoor laat drogen kan er een kleurverschil ontstaan. Dit is natuurlijk het laatste dat je wilt. Voorkom dus dat je opnieuw moet beginnen en koop voldoende verf in.

Een van onze andere schildertips is om de afdekplaatjes van stopcontacten en lichtschakelaars eerst te verwijderen. Doe dit terwijl de stroom uitstaat om ongelukken te voorkomen. Ook raden wij iedereen die met verf werkt standaard een fles terpentine naast zich te hebben. Zo kan je een vlek direct behandelen en voorkom je permanente schade. Ook is het verstandig om oude kleren aan te trekken. Er zijn veel mensen die voorzichtig proberen te doen en hierdoor hun goede kleren verpesten.

Er zal vrijwel altijd wel een beetje verf op je kleding komen en dit krijg je er erg moeilijk uit.

Iedereen weet dat het slim is om de vloeren te bedekken en de randen goed af te plakken met tape. Niet iedereen weet echter dat het verstandig is om de tape direct na het schilderen te verwijderen. De tape kan namelijk vast komen te zitten wanneer de verf opdroogt. Het verwijderen van de tape zolang de verf nog nat is gaat een stuk makkelijker en voorkomt een hoop gedoe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.
You need to agree with the terms to proceed