Een mooie en groene gazon kost nu eenmaal tijd en vergt onderhoud. Gras maaien is een belangrijk onderdeel wanneer je de grasmat goed wilt onderhouden. Door het gras te maaien voorkom je de groei van onkruid, waardoor het gras de voedingsstoffen in de grond kan opnemen en niet het onkruid. Zeker in de zomermaanden is 1 a 2 keer grasmaaien per week een vereiste. In dit artikel vertellen we meer over het kopen van een goede grasmaaier en waar je op moet letten.

Welke soorten grasmaaiers zijn er

Sta je op het punt om een grasmaaier aan te schaffen dan kom je erachter dat er ontzettend veel verschillende soorten grasmaaiers zijn, denk bijvoorbeeld aan hand grasmaaiers, elektrische grasmaaiers of benzine grasmaaiers. De keuze voor de grasmaaier zou vooral af moeten hangen van het oppervlakte van het gazon en het beschikbare budget. Handgrasmaaiers zijn bijvoorbeeld een stuk goedkoper in aanschaf en zeer geschikt voor kleinere tuinen. Heb je een middelmatige tuin dan is een duwmaaier zeer geschikt. Bij een grotere tuin is er met een hand of duwmaaier geen beginnen aan en is het beter om voor een zitmaaier te kiezen. Deze zijn duurder in aanschaf maar je bespaart er dan ook veel tijd mee. 

Waar koop je een grasmaaier

De een prefereert om een grasmaaier online te kopen, terwijl de ander liever een grasmaaier koopt bij de plaatselijke tuincentra. Koop je een goedkopere grasmaaier dan is het geen probleem om deze online te bestellen. Mochten er problemen voordoen dan kun je deze altijd terugsturen. Het grote voordeel van online bestellen is dat de prijzen vaak lager liggen. Bij grotere zitmaaiers bijvoorbeeld is het vaak beter om deze te kopen bij de plaatselijke tuincentra. Een zitmaaier kost vaak enkele duizenden euro’s, dus dan is het wel zo fijn om een aanspreekpunt te hebben. Ook is het makkelijker om de maaier te laten repareren, mocht dit nodig zijn.  

Hoe onderhoud je een grasmaaier

Bij een grasmaaier is het belangrijk dat je deze goed onderhoud. Door een grasmaaier goed te onderhouden verleng je de levensduur met een aanzienlijke tijd. Na elke maaibeurt maak je de messen goed schoon en nog belangrijker is dat je ze droog maakt, zodat ze niet gaan roesten. Daarbij zal je de messen eens in de zoveel tijd moeten slijten, zodat ze mooi scherp blijven. Onderhoud wordt pas echt belangrijk wanneer je voor een grotere zitmaaier kiest.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.
You need to agree with the terms to proceed