Door de jaren heen verandert de kleur van het schilderwerk. Daarom is het helemaal geen slecht idee om je verf eens in de 2 jaar van een nieuw likje verf te voorzien. In dit artikel geven we meer informatie over het verven van een trap en wat hier allemaal bij komt kijken. Ga je voor het eerst een trap verven, dan doe je er goed aan even verder te lezen. Dit artikel staat boordevol met handige tips waarmee het schilderwerk eenvoudiger wordt en het resultaat ook beter wordt. Lees gauw verder en doe je voordeel met de tips die we hier verschaffen.

Waarom een trap verven

Het verven van je trap is geen slecht idee. Naast dat je trap er na een schilderbeurt weer stralend uitziet, verleng je ook nog eens de levensduur van de trap. Het extra laagje verf biedt namelijk bescherming tegen huisdieren, een hoge luchtvochtigheid en slijtage van het hout. Je kunt het schilderen van je trap dus zien als een stukje onderhoud. Ben je van plan om je woning te verkopen dan is het zeker aan te raden om de trap opnieuw te verven. Niet dat de waarde van je woning hiermee omhoog spring, maar meer omdat de woning mogelijk een betere indruk achterlaat op potentiële kopers die een dagje langskomen.  

Schilderwerk zelf doen?

Een trap verven is iets wat je prima zelf kunt doen. Wel is het belangrijk dat je alle vieze delen verwijderd en de muren en traptreden bestickert. Zo voorkom je dat zowel de muur als de traptreden niet dezelfde kleur krijgen. Het schilderen van een trap neemt tijd in beslag en niet iedereen heeft de luxe om het zelf te kunnen doen. Bij tijdgebrek of wanneer je er gewoon zeker van wilt zijn dat het goed gebeurd is het helemaal geen slecht idee om voor een traprenovatie te kiezen. Bij een traprenovatie wordt de trap niet alleen voorzien van een ander kleurtje, je kunt er ook nogs een voor kiezen om bepaalde onderdelen te laten vervangen. Het grote voordeel van een traprenovatie is dat het vaak maar een werkdag in beslag neemt, terwijl de levensduur van de trap met 5 tot 10 jaar verlengt wordt. 

Belangrijk om te weten

Voordat je begint met het schilderen van een trap zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Zorg ervoor dat alle beschadigingen gerepareerd zijn, voordat je begint met verven. Daarbij raden we aan om de eerste verflaag te verwijderen, zeker wanneer het oude verf los begint te raken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.
You need to agree with the terms to proceed