Stressvrij verhuizen, dit kan bijna niet. Bij een verhuizing komt erg veel kijken. Je moet van alles regelen. Het overzetten van de contracten, het regelen van vervoer en nog veel meer.

Als je voor de eerste keer gaat verhuizen, kan het erg veel stress met zich meebrengen. Er worden dan ook veel verhuis fouten gemaakt. Maar deze fouten zijn eenvoudig te voorkomen. Wij geven je hier een overzicht van de meest gemaakte  fouten bij verhuizingen. Zodat jij deze fouten niet hoeft te maken.

Te laat beginnen met inpakken

Je wilt natuurlijk niet op de verhuisdag zelf nog dozen moeten inpakken. Toch komt dit nog vaak voor. Dit zorgt ervoor dat je de verhuizing niet goed kunt beginnen en er toch veel spanning is.

Om de stress te beperken, moet je eigenlijk een paar weken van tevoren beginnen met inpakken van je spullen. Begin eerst met de spullen die je bijna niet gebruikt. Deze spullen mis je toch niet. Begin een paar dagen voor de daadwerkelijke verhuisdag pas met het inpakken van belangrijke spullen.

 

Wat ook belangrijk is, is het goed inpakken van je spullen. Je wilt niet dat je spullen tijdens het verhuizen beschadigd raken. Inpak fouten komen het vaakst voor bij de verhuizing. Het is van belang dat je de dozen niet te zwaar maakt. Ook is het handig om dozen in een standaardmaat te gebruiken, zo kunnen de dozen makkelijk opgestapeld worden.

Verkeerd inschatten hoeveelheid werk

Verhuizingen worden vaak onderschat of overschat. Goed inschatten van de hoeveelheid spullen die je hebt, is misschien wel het moeilijkste van de gehele verhuizing. Overschat je de hoeveelheid van je inboedel, dan kan het zijn dat je een te grote verhuiswagen hebt besteld. Dit is natuurlijk zonde van je geld. Als je de hoeveelheid spullen onderschat, dan is er juist te weinig ruimte in de verhuiswagen. Het verhuisbedrijf, als je die ingeschakeld hebt, heeft hier natuurlijk geen rekening mee gehouden en dit kan voor problemen zorgen.

Niet genoeg hulp inschakelen

Je kunt niet in je eentje verhuizen. Het is erg belangrijk dat je genoeg hulp inschakelt. Als je te weinig vrienden of familie hebt gevraagd om te komen helpen, kan het erg veel tijd kosten om al je spullen over te brengen. Al is het inschakelen van te veel hulp ook niet ideaal. Je gaat elkaar dan alleen maar in de weg lopen. Let er ook op aan wie je hulp vraagt, verhuizen is namelijk erg zwaar en kost veel werk. Ook is het een mogelijkheid om een verhuisbedrijf in te huren. Deze verhuizers zorgen ervoor dat je inboedel snel en veilig overkomt. Bovendien scheelt het je ook veel stress.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.
You need to agree with the terms to proceed