Kozijnen maken een belangrijk onderdeel uit van je huis. Het zijn vaak ook de zwaktepunten van een huis, omdat ze snel worden aangetast door wind en regen. Als je kozijnen er slecht aan toe zijn of je net een nieuw huis hebt, kun je ze laten vervangen. Er zijn dan enkele zaken waar je extra aandacht aan moet besteden. Hoeveel geld je op de lange termijn besteedt aan je kozijnen, hangt af van een paar zaken. Let je hier gelijk bij de aankoop op, dan scheelt je dit uiteindelijk veel geld en moeite.

Maak een bewuste materiaalkeuze

Wil je nieuwe kozijnen kopen? Let dan zeker op het materiaal van de kozijnen. Dit is eigenlijk de allerbelangrijkste indicator van de kosten van het onderhoud. Houten kozijnen moeten eens in de zoveel tijd worden geschilderd en zijn vatbaar voor houtrot. Houtrot herstellen kan een erg dure onderneming zijn. Kunststof kozijnen kunnen daarentegen niet gaan rotten. Ook hoef je deze kozijnen niet te schilderen. Ze zijn daarom goedkoper in het onderhoud.

 

apartment, architecture, blue sky

Lees de kleine lettertjes

Soms kun je kozijnen voor stuntprijzen vinden. Je denkt dan misschien dat je een goede deal hebt gevonden, maar vergeet het spreekwoord ‘goedkoop is duurkoop’ daarin zeker niet. Vaak leveren dit soort bedrijven vrijwel geen service en zit er ook geen garantie op de kozijnen. Als er na enige tijd toch iets gebeurt met je kozijnen, hoef je bij deze bedrijven niet aan te kloppen voor hulp. Kies daarom voor een bedrijf die minstens tien jaar garantie biedt en fijne service levert. Zo weet je zeker dat je er ook nog terecht kunt als er iets mis is.

architecture, bungalow, buy

 

Geef inbrekers geen kans

Slecht verzorgde kozijnen zijn de droom van elke inbreker. Ze zijn letterlijk in één handomdraai binnen. Een inbreker in je huis is niet alleen een traumatische ervaring, maar kan je ook veel geld kosten. Sommige spullen kunnen nooit meer vervangen worden. Zorg er daarom voor dat je kozijnen altijd in goede staat verkeren. Ook zijn kunststof en aluminium kozijnen veel lastiger te kraken dan houten kozijnen. Bij de aankoop van nieuwe kozijnen is dit dus zeker ook iets om bij stil te staan.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.
You need to agree with the terms to proceed