Denk je er over na om zelf je muur te schilderen? Dat kan, hieronder lees je namelijk wat er allemaal moet gebeuren voordat je je eigen muur kan schilderen. Mocht je niet overtuigd zijn kan je jouw schilderwerk natuurlijk ook gemakkelijk uitbesteden.

De benodigdheden

Je muur schilderen klinkt als een eitje, maar er zijn stiekem toch heel wat dingen nodig voordat je kunt beginnen. Zo heb je muurverf, een verfroller, een rolhouder, een verfbak, voorstrijk, schilderstape, afdekfolie, plamuur en ammonia nodig. Als je eenmaal deze spullen in huis hebt kan het echte werk beginnen.  Als je de spullen in huis hebt is het belangrijk dat je begint met het opvullen van de gaten, zo ga je voor een mooie strakke muur. De gaten in de muur kan je opvullen met plamuur. Plamuur heeft als eigenschap dat deze krimpt waardoor het zo kan zijn dat je een gat meerdere keren moet opvullen. Op plekken waar juist te veel plamuur zit kun je het beste het overtollige wegschuren met een schuurpapiertje.

Voorbehandeling van de muren

Voordat je begint met schilderen is het belangrijk dat je een inschatting maakt met wat voor muren je te maken hebt. Zo kan het zijn dat de muren niet gemakkelijk vocht opnemen of juiste een hele sterke zuigende werking hebben. Hier kun je het beste achterkomen door met een vochtige kwast een streep te maken op de muur die je wilt gaan schilderen, is de streep na 5 minuten nog aanwezig dan is het een muur die niet gemakkelijk vocht opneemt.  Wanneer de streep al na 2 minuten is verdwenen dan heb je te maken met een sterk zuigende ondergrond. In beide gevallen is het van groot belang om de muur te behandelen met voorstrijk. De voorstrijk zorgt er eigenlijk voor dat de muurverf goed hecht.

De muur schilderen

Als de ruimte klaar is gemaakt voor het schilderen door middel van het creëren van ruimte en het afplakken en afdekken van de meubels en de plinten dan kan je de keuze gaan maken welke roller of kwast je wilt gebruiken. Dit hangt er vanaf hoe groot het oppervlak is en wat voor u het fijnste werkt. Als alle voorbereidingen zijn voltooid dan is eindelijk het moment daar dat je kunt beginnen met het daadwerkelijk schilderen van de muur. Allereerst moet de verf goed gemengd worden, vervolgens kan de verf in de verfbak gegoten worden en dan kan je met een kwast beginnen met het verven van de hoeken en randen, vervolgens zijn de muren aan de beurt. Dompel de verfroller voor de helft in de verfbak en rol daarna over de ribbels zodat de muurverf goed verdeeld is over de roller. Hierna kan je de verf met horizontale strepen op de muur zetten om deze vervolgens in verticale beweging over de muur te verdelen. Maak lange banen voor een mooi resultaat. Wanneer je met de muur begint dan is het het beste om deze ook gelijk af te maken zonder pauze. Hierdoor zal de verf mooier en gelijkmatig drogen en komt er uiteindelijk een beter eindresultaat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.
You need to agree with the terms to proceed